Ignáczy Apartman, Borpince

Szállás



Bemutatkozás:

Pannónia legszebb tájainak egyike a Dél-Balatoni Borvidék, ahol már a kelták és a rómaiak is szőlőt termesztettek és bort készítettek. Magyarország történelmi borvidékei között ez a borvidék nagyságrendileg az ötödik helyen áll.

Kitűnő feltételei vannak itt a könnyed, harmonikus muskotály borok és pezsgők valamint más fehérborfajták készítésének is. Elterjedtek azok a fehér szőlőfajták fajták is, amelyek alkalmasak a ma oly kedvelt gyümölcs illatú, könnyű, elegáns borok, illetve pezsgők előállítására.

A VÖRÖSBOROK esetében inkább a burgundiai típusú gyümölcsillatokat, zamatokat adó vörösborok készítésére alkalmas ez a vidék. A termesztett vörösborszőlő fajták: Kékfrankos, Pinot noire, Merlot, Cabernet Sauvignon.

A család közel 30 éve jegyezte el magát a szőlő- és borkultúrával. A néhány hektáros terület a borvidék legjobb termőhelyein található a balatonlellei Kishegyen, és Szőlőskislakon. Az Ignáczy borfilozófiában minőség áll a központban, amit sok borverseny számtalan díja is bizonyít.

Egyidejűleg 50 főt tudnak borkóstolóval fogadni, valamint négy család számára tudnak - igényes körülmények között - szállást biztosítani az év egészében.




vissza a kereséshez >>





A képek rákattintással kinagyíthatók

Elérhetőségek:

Cím:

8630 Balatonboglár, Vasas u. 6.   térkép>

Telefonszám:

06/85/350-502, 06/30/9699925

Fax szám:

06/85/350-502

E-mail cím:

ignaczyne@freemail.hu

Weboldal(ak):