Csicskár Erzsébet

Festő, grafikus, ajándéktárgy készítő

Bemutatkozás:

Nevem Csicskár Erzsébet 1948-ban születtem Budapesten, jelenleg Magyaratádon, egy szép somogyi faluban lakom. Szeretem a természetet, az embereket, s megpróbálom ellesni és megörökíteni a megismételhetetlen pillanatokat, és érzéseket. Szeretném megmutatni, a körülöttünk levő világot - én hogyan látom, - ami csúf abban a szépet, ami szép abban az iróniát.

Nagyon régóta rajzolok és festek, közel áll hozzám a grafika, talán ezért szeretem a pasztelt, de újabban az akvarell festés is nagyon tetszik, talán a gyorsasága miatt. Amerre járok, viszem magammal a vázlatfüzetet és a grafitceruzát. Büszke vagyok arra, hogy magamat képezve jutottam erre a szintre. Gyermekkorom óta rajzolok, de még van mit tanulnom.

Valamikor régen a Nagyatádi Művelődési ház volt a kezdet, Rumi Attila művésztanár segítségével. 2005-től a kaposvári Szabadművészeti Társaság tagja lettem. Évente rendeznek táborokat, ahol megfogott a rézkarc csodálatos technikája. A társaság nyaranta jelen van a kaposvári Festők Városában, ahol portrékat, városképeket készítek.

Első önálló kiállításom 2006 februárjában Kaposváron a Gyergyai Galériában volt. Ebben az évben nekem ítélték a XVI. Nemzetközi Miniatűr Kiállítás amatőr fődíját, melyet a Megyeházán lehetett megtekinteni. Júniusban Karádon a Nemzetközi Néptáncfesztivál és a Kodály szoboravatás idején mutatkoztam be kiállításommal.

KIÁLLÍTÁSAIM:
- Gyergyai Galéria, Kaposvár-2006
- Művelődési Ház, Karád-évente
- Művelődési Ház, Tab-2008
KÖZÖS KIÁLLÍTÁSOK:
- Nagyatád Művelődési Ház
- Megyeháza Galéria-2007
- tavaszi Amatőr Kiállítások évente
- Kastély Segesd-2007
- I.Balaton Szalon, Vonanyarcvashegy-2008
- Kaposvári Szabadművészeti Társasággal-2005 óta
- Nemzetközi Miniatűr Kiállítás-évente (2006-ban amatőr fődíj)




vissza a kereséshez >>





A képek rákattintással kinagyíthatók

Elérhetőségek:

Cím:

7463 Magyaratád, Széchenyi u. 7.   térkép>

Telefonszám:

06/30/4448452

Fax szám:

E-mail cím:

cserzsi02@citromail.hu

Weboldal(ak):

,